Cases

We realiseren warme momenten die een ode zijn aan het leven

Rouwboeket fleurig

Een Floraal eerbetoon

Om ode te brengen aan de liefde die hij had voor bloemen en planten gingen we mee op zoek met de familie naar de juiste stukken om de plechtigheid op te fleuren.

Ook werd er nagedacht over welke rituelen we konden stellen met dit verhaal in het achterhoofd.

Zo werden er identieke bloemenmanden gemaakt, die aan ieder van de nabestaanden werden meegegeven na de plechtigheid. Op deze wijze konden de nabestaanden in hun eigen omgeving nog een hele tijd terugdenken aan hun dierbare overledene.

Ook werden er tijdens de begroeting reeds enkele boeketten bij de overledene geplaatst, geheel in eigen stijl om het gevoel van thuiskomen te creëren. Thuiskomen, maar dan op een andere plaats. Een nieuwe thuis.

Namens de klein- en achterkleinkinderen werden er bloemstukken in hartvorm gekozen om niet alleen de liefde voor hun dierbare groot- en overgrootvader, maar ook de liefde voor de natuur te laten zien.

Een werkelijk floraal eerbetoon.

Rouwstuk Uitvaartzorg Van Raemdonck

Een afscheid in alle intimiteit

Volgens de wens van de overledene zou het afscheid plaatsvinden in strikte intimiteit.

Dit afscheid gebeurde op een plek die dierbaar was voor zowel de nabestaanden als de overledene. Een uniek kader, een unieke sfeer, een unieke beleving.

Wij hadden de eer om het kader te mogen creëren. Persoonlijke spullen werden gebruikt om de plek van het afscheid karakter mee te geven. De nodige technische expertise werd ter beschikking gesteld om ook audiovisueel het afscheid kracht bij te zetten.

Jullie begeleiding en aanwezigheid was een meerwaarde van begin tot einde. We hadden een zeer specifiek idee in gedachten voor dit afscheid en jullie hebben alles in het werk gesteld om dit tot in de puntjes mee te verzorgen en op te volgen. Hiervoor kunnen we jullie niet genoeg bedanken. Het doet pijn om verder te moeten zonder hem, maar dit afscheid zo te kunnen laten verlopen was zijn laatste wens die wij, met jullie hulp, hebben kunnen in vervulling laten gaan.

Afscheid nemen uitvaartzorg

Your will, not my will.

“We hebben een foto, die alles vertegenwoordigt waarin wij geloven en waaruit wij de kracht kunnen putten om verder te gaan met ons leven…”, dit was een van de eerste zinnen die dochters Linda en Anita uitspraken tijdens het rouwgesprek, als voorbereiding op de uitvaart van hun vader.

“We willen dit beeld kunnen delen met vrienden en familie die naar de uitvaart komen, maar ook willen we dit beeld meegeven met onze papa.”

Samen werd er gekeken naar een unieke manier om dit beeld te vereeuwigen. Zo werd de kist bedrukt met de foto. De foto staat symbool voor de unieke band die de dochters hebben met hun papa. Hij heeft hen het geloof meegegeven waar zij kracht uit kunnen halen. Hij heeft hen het vertrouwen gegeven en getoond dat waar zij in geloven voor hen de juiste weg is. En dat op het einde alles goed komt, zolang je er maar in gelooft.

Traditioneel worden er op de kist bloemen voorzien. Een laatste eerbetoon namens de dichtste familie dat op die wijze de nabijheid van de familie dichtbij de overledene symboliseert. Bij deze uitvaart werd de kist en de bedrukking ervan een waar liefdeswerk, waardoor bloemen ditmaal een bijkomstige rol kregen toegewezen.

Rouwwagen afscheid nemen

A classic lover

We houden van mensen met passie. Passie is iets moois, iets uniek. Passie verovert je hart en ziel. Ook wij zijn gepassioneerd door ons werk. In deze case was er passie voor auto’s. En niet zomaar auto’s, maar meer bepaald een passie voor old-timers van het merk Mercedes.

De wensen werden redelijk snel duidelijk: De man had er heel zijn leven in rond gereden en zou er ook mee naar zijn laatste rustplaats worden gebracht.

Zo kwamen we al snel tot het voorstel van een prachtige “classic” rouwstoet. Via ons uitgebreid netwerk in de internationale uitvaartsector kwamen we bij een uniek exemplaar van de Mercedes-Benz W123 rouwwagen als eye-catcher van formaat. De W123 is de meest gebouwde Mercedes-Benz ooit. Het was een auto die behoorde tot de hogere middenklasse en telt als de voorganger van de latere E-klasse bouwreeks. Vanaf de voorproductie, die begon in november 1975, tot productie-einde in januari 1986, liepen bijna 2,7 miljoen auto’s van de band. De bouwreeks geldt als de belichaming van betrouwbaarheid en langdurigheid binnen de autowereld. De geknipte wagen dus.

Deze rouwwagen werd gevolgd door de eigen classic Mercedes-Benz van de familie. Geheel in eigen stijl werd hij met deze laatste tour begeleid naar zijn laatste rustplaats.

Kaatje en Goran Uitvaartzorg Van Raemdonck

Een vraag?

Wacht niet om ons te contacteren. Wij staan 24 op 7 klaar om te helpen.

Contacteer ons
Een overlijden melden?
03 755 12 92